Top

Elinchrom Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go Set + gratis Skyport of softbox

  • Elinchrom Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go Set + gratis Skyport of softbox
  • Elinchrom Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go Set + gratis Skyport of softbox
  • Elinchrom Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go Set + gratis Skyport of softbox
1.989,10

De ELB 500 TTL is Elinchrom's eerste flitser die beschikt over TTL om het fotograferen met flitslicht nog gemakkelijker te maken. TTL zorgt er namelijk voor dat de lichtmeting door de camera wordt gedaan en dat deze lichtmeting door de lens van de camera word gemeten. Dit zorgt ervoor dat de meting echt rekening houd met de hoeveelheid licht die op de sensor valt. Over- of onderbelichting is hierdoor iets wat nog amper zal voorkomen.


In deze ELB 500 TTL dual set zit een Unit, twee kopjes en een Lithium Ion accu. Deze accu is goed voor niet minder dan 400 flitsen op vol vermogen maar in de regel zien we dat er minder vermogen gebruikt wordt en dat de unit met gemak meer dan 1000 flitsen afgeeft voor de accu leeg is.

De ELB 500 TTL heeft een flitsbuis die extreem recht is qua licht karakteristiek. Alle kleuren licht uit het zichtbare spectrum zijn in gelijke mate aanwezig, maar de kleurtemperatuur is iets hoger dan bij andere flitsers. Hou rekening met een kleurtemperatuur van 6700 Kelvin en u zult merken dat de foto's veel kleur-echter zijn dan met andere flitsers het geval is. De instellamp is een LED die een kleurtemperatuur heeft van 5500 Kelvin en deze heeft een CRI van 89,8, wat hem zeer geschikt maakt als video lamp. U kunt de intensiteit van de LED dan ook nagenoeg traploos regelen zodat deze unit echt geschikt is om er een video interview mee op te nemen en daarna nog wat professionele foto's te maken, allemaal met maar één apparaat.


Wilt u de unit in de studio gebruiken, sluit deze dan aan op het lichtnet en fotografeer zonder de beperking van een accu. Je kunt met deze flitser laden en fotograferen tegelijkertijd, dus als er stroom aanwezig is kun je tijdens het werken de accu weer volledig laden.


Om met TTL te werken moet u beschikken over een geschikte radio transmitter (niet meegeleverd) die de TTL signalen van de camera kan doorgeven aan de flitser. U kiest hiervoor de EL Skyport Transmitter PRO (beschikbaar voor Nikon, Canon, Sony, Panasonic of Olympus camera's) of de Phottix Odin II transmitter (Nikon en Canon) om de flitser te bedienen. De Odin transmitter maakt het mogelijk de ELB 500 TTL te gebruiken in een strobist setup, dus in combinatie met TTL reportage flitsers van Nikon en Canon, terwijl de Skyport transmitter juist de combinatie met alle andere Elinchrom flitsers mogelijk maakt. Voor ieder wat wils dus.


De ELB 500 TTL heeft maar één soort kopje en deze is te gebruiken op elke sluitertijd van de camera, dus ook tot duizelinwekkende snelheden als 1/8000 seconde. Daarnaast kan hetzelfde kopje ook heel snel bevriezen, tot 1/20.000 seconde. (een twintigduizendste) Hierdoor is het bevriezen van absolute actie, zoals spetterend water, een peuleschil voor deze flitser.Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code